Την παράταση για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Μπαταρίες στις επιχειρήσεις» έχει αποφασίσει στο ΥΠΕΝ. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική προθεσμία κανονικά έληγε Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «Συστήματα Αποθήκευσης στις επιχειρήσεις» έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μόνον ηλεκτρονικά
Επιδοτήσεις που φτάνουν στο 50%, ξεκινώντας από το 30%, για την εγκατάσταση μπαταρίας προβλέπει το πρόγραμμα «Συστήματα αποθήκευσης για επιχειρήσεις», τον Οδηγό του οποίου δημοσίευσε το ΥΠΕΝ.
Τα ηλιακά πάνελ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας. Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται για τη διάρκεια ζωής τους και πόσο κρατούν τα ηλιακά πάνελ.
Στη φάση της προετοιμασίας προκειμένου να εκκινήσουν εντός του έτους οι εργασίες για την κατασκευή των πρώτων αυτόνομων έργων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες βρίσκονται οι επενδυτές που «πέρασαν» τα έργα τους κατά τον πρώτο διαγωνισμό standalone μπαταριών.
Την Υπουργική Απόφαση, που προωθεί την αυτοκατανάλωση ενέργειας, είτε μεμονωμένα από όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας είτε από κοινού (πολυκατοικίες), υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου
Οι αριθμοί μιλούν δυνατά και, είτε μας αρέσει είτε όχι, λένε την αλήθεια. Αρκεί να μπορεί κανείς να τους διαβάσει και να τους ερμηνεύσει σωστά, πράγμα όχι πάντα εύκολο στον ωκεανό της πληροφορίας που μας κατακλύζει.
Αυτόνομα φωτοβολταϊκά με πάνελ ισχύος 600Wp ++, μπαταρίες λιθίου, ανεμογεννήτριες καθέτου άξονα, υδρογόνο... Πρίν μόλις μία-δυο δεκαετίες τα παραπάνω αποτελούσαν ένα τεχνολογικό όνειρο στα εργαστήρια των Πολυτεχνείων του κόσμου,
Η ηλιακή ενέργεια έχει τα τελευταία χρόνια σημειώσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη λόγω της προόδου της τεχνολογίας, της ραγδαίας μείωσης κόστους εγκατάστασης, των θεσμικών κινήτρων και της αυξανόμενης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.